00:36 28 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Crveni telefon (154)
  0 370
  Pratite nas

  Telefonski razgovor predsednika Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimira Putina i Donalda Trampa, bio je vrlo konstruktivan i opsežan, oni su razmenili informacije o virusu korona, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

  „Razgovor je bio opsežan po sadržaju i dug. Razmenjene su detaljne informacije o merama koje preduzimaju naše države u okviru borbe protiv virusa korona“, rekao je Peskov i dodao da je razgovor bio veoma konstruktivan.

  Peskov je istakao i da nijedna zemlja na svetu nije bila spremna za ovakvu epidemiju virusa korona i da, zapravo, nijedan zdravstveni sistem ne može preživeti trenutnu situaciju sa virusom korona bez ekstremnih teškoća.  

  Komentarišući Trampovu izjavu o ruskoj medicinskoj pomoći Sjedinjenim Američkim Državama, Peskov je rekao da se tokom razgovora govorilo o značaju međunarodne saradnje u uslovima virusa korona.

  „Ja nisam portparol predsednika Trampa. Ja sam portparol predsednika Putina. Tema je zaista bila dotaknuta, govorilo se o značaju međunarodne saradnje. Rasprava o ovoj temi će se nastaviti na radnom nivou“, objasnio je Peskov.

  Američki predsednik Donald Tramp izjavio je na konferenciji za medije da je Rusija poslala Sjedinjenim Američkim Državama „veliki avion sa sanitetskom opremom“, a isto je učinila i Kina.

  Tema:
  Crveni telefon (154)
  Tagovi:
  kovid 19, telefonski razgovor, Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, Donald Tramp
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga