01:23 04 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 26924
  Pratite nas

  Ruski avion sa medicinskom tehnikom i sredstvima zaštite trebalo bi da poleti u SAD do kraja dana, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

  „Danas je vršena tehnička koordinacija i pripreme za slanje aviona koji će, kako se očekuje, poleteti do kraja dana“, rekao je Peskov.

  On je dodao da se o ovoj pomoći razgovaralo sinoć, tokom telefonskog razgovora predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa.

  „Sa ruske strane, zbog teške epidemiološke situacije u Americi, predložena je pomoć u vidu medicinske tehnike i sredstava za zaštitu. Tramp je sa zahvalnošću prihvatio ovu humanitarnu pomoć“, rekao je Peskov.

  Potparol Kremlja je primetio da se u procesu usaglašavanja detalja realizacije dogovora dva lidera „stvorio utisak da neke osobe sa američke strane, kao minimum, nisu pomagale da se operativno reše tehnička pitanja radi realizacije dogovora.

  „Važno je naglasiti da je predsednik (Putin), predlažući američkom kolegi pomoć, polazio od toga da, kada američki proizvođači medicinske opreme i materijala podignu obim proizvodnje, oni, takođe, u slučaju potrebe odgovore istom merom“, naglasio je Peskov.

  On je dodao da na takvom principu sarađuju i Moskva i Peking.

  „Sada, kada ova situacija dotiče sve, bez izuzetka, ne postoji alternativa zajedničkom delovanju u duhu partnerstva i uzajamne pomoći“, zaključio je portparol ruskog lidera.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  korona, SAD, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga