11:21 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 400
  Pratite nas

  Federalna agencija Rusije za fitosanitarni nadzor (Rospotrebnadzor) zbog pandemije KOVID-19 savetovala je građane da manje gledaju vesti o pandemiji virusa korona ukoliko te informacije loše utiču na njihovo psihološko stanje.

  „Ne pušite, ne pijte alkohol, ne upotrebljavajte psihoaktivne supstance da biste ugušili svoje emocije. Ako su one prejake, potražite medicinsku ili psihološku pomoć. Pripremite unapred plan gde i kome ćete se obratiti... Ako ste vi ili članovi vaše porodice zabrinuti zbog izveštaja u medijima, provodite manje vremena gledajući ih ili slušajući“, navodi se u na sajtu agencije.

  Stručnjaci Rospotrebnadzora savetuju onima koji ostaju kod kuće da ne zaborave na zdrav način života: pravilnu ishranu, san, vežbanje i komunikaciju sa rodbinom i prijateljima kod kuće, telefonom ili preko interneta.

  Agencija je takođe savetovala građane da se upoznaju sa informacijama koje mogu da pomognu u preduzimanju razumnih mera predostrožnosti. Treba koristiti samo kompetentne izvore informacija: na primer, sajt Svetske zdravstvene organizacije (SZO) ili lokalnih zdravstvenih institucija.

  „Epidemija KOVID-19 narušila je uobičajeni način života, ali je otvorila i nove mogućnosti. Sada možete više razgovarati jedni sa drugima telefonom i putem video-veze, pokazivati više pažnje i osetljivosti prema svojim najbližima, shvatajući da svaka osoba ima svoje jedinstvene psihološke potrebe“, navodi se u saopštenju.

  Svetska zdravstvena organizacija proglasila je 11. marta pandemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 koja je do sada zahvatila 180 zemalja sveta. Prema poslednjim podacima, u svetu je zabeleženo više od 860 hiljada slučajeva zaraze, od kojih se 178 hiljda izlečilo, a umrlo više od 42 hiljade ljudi.  

  Pročitajte još: 

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Rusija, kovid 19, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga