14:46 24 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  31926
  Pratite nas

  Kritika na račun ruske pomoći Italiji u borbi protiv viorusa korone je neosnovana, cinična i nemoralna, smatra ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.

  „Neodgovorna kritika i nepoverenje u pomoći koju Rusija pruža Italiji je cinična, nemoralna i bezobzirna prema onima koji se bore za život. Naši vojni lekari – doktori i medicinske sestre – svakodnevno rizikuju, za razliku od onih koji se usuđuju da procenjuju efikasnost našeg rada“. naglasio je dipomata, odgovarajući na pitanja novinara na stranici ambasade Rusije ne fejsbuku.

  Kako je naveo Antonov, ruski vojni lekari se u Italiji bore protiv globalne krize.

  „Ruski stručnjaci u Bergamu se bore protiv svetske opasnosti, spašavaju, ne samo Italijane, već i građane svoje države, smanjujući veličinu pretnje“, konstatovao je ambasador.

  „Oni koji politizuju našu spremnost da pomognemo stanovnicima Apenina, slabo znaju istoriju. Treba ih podsetiti na desante ruskih mornara na Siciliji 1908. godine, nakon razarajućeg zemljotresa (tada nije bilo ni NATO-a niti EU) i spasilačke misije Rusije u Akvili, nakon tragedije 2009. godine“, dodao je Antonov, komentarišući kritikovanje ruske pomoći Italiji i tvrdnje da Rusija pokušava da stvori raskol na Zapadu.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  pomoć, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga