04:38 28 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 542
  Pratite nas

  Odeću je potrebno dezinfikovati ukoliko ste se zadesili pored drugih ljudi koji su kijali ili kašljali pored vas, ili u slučaju ako ste tom odećom dodirivali ograde ili zidove liftova, saopštio je poznati ruski doktor i televizijski voditelj Jevgenij Komarovski.

  „Ukoliko ovih situacija nije bilo – nema potrebe za brigom. Najjednostavniji način, a takođe i najbolji je da imate nekoliko kompleta odeće. Kada uđete u kuću, okačite komplet odeće koju ste nosili na terasi nekoliko dana na suncu“, objasnio je doktor.

  Komarovski je podsetio da čak i u slučaju da je osoba donela virus kući na rukavicama i čizmama, infekcija će se dogoditi tek kada virus dospe na sluzokožu, te je važno da ne trljate oči i nos neopranim rukama.

  On je dodao da je pre ulaska u kuću najbolje stati na prostirke, i da je izbeljivač sa hlorom dobar za čišćenje.

  Pandemija virusa korona 

  Prema poslednjim podacima u svetu je do sada registrovano više od  936.170 slučajeva obolelih od virusa korona, preminulo je više od 47.249 ljudi. Od ukupnog broja obolelih u kritičnom stanju je 35.612 osoba, odnosno pet odsto obolelih.

  Broj zaraženih i dalje je najviši u Sjedinjenim Američkim Državama - 215.300, a sledi Italija sa 110.574 i Španija sa 104.118 slučajeva. 

  Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona Kovid-19.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  odeća, dezinfekcija, pandemija, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga