06:10 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 2134
  Pratite nas

  Rusija poziva partnere iz „normandijske četvorke“ (Nemačku, Francusku i Ukrajinu) da prestanu sa političkim igrama i pristupe ozbiljnim pregovorima o Donbasu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

  „Pozivamo partnere iz 'normandijskog formata' da prekinu političke igre i napokon započnemo pregovore o rešavanju sukoba u Donbasu u skladu sa Minskim sporazumima i odlukama samita 'četvorke' koji je održan u Parizu u decembru 2019. godine“, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

  Moskva ističe da su, „nakon što je došlo do proboja“ u pregovaračkom procesu za rešavanje situacije u Ukrajini, „počele da događaju čudne stvari“.

  „Tokom telefonskih razgovora, pomoćnici 'normandijskih lidera' Berlina i Pariza, pod različitim izgovorima, izbegavali su da podrže sporazume između Kijeva i Donbasa. Nakon toga, na sastanku Kontakt-grupe 26. marta Kijev je takođe odbacio ranije dogovore“, saopštilo je Ministarstvo.

  „Stvara se utisak da ukrajinski pregovarači nisu to uradili bez sugestija spolja", navodi se u saopštenju i dodaje sa žaljenjem da se odustajanje od postignutih dogovora, precrtava i pozitivna dinamika u rešavanju problema.

   

  Tagovi:
  normandijski format, Normandijska četvorka, Rusija, Donbas, sukob u Donbasu
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga