20:59 24 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 283
  Pratite nas

  Zapadne zemlje koje su blokirale rusku rezoluciju Generalne skupštine UN o ukidanju sankcija i koje sprečavaju borbu protiv virusa korona pale su na testu političke razumnosti, izjavio je šef komiteta za međunarodne poslove Skupštine Krima Jurij Gempelj

  „Nažalost, zapadne zemlje su pale na testu političke razumnosti, čime su pokazale svoju nesposobnost da adekvatno reaguju na opštu pretnju“, izjavio je Gempelj.

  Prema njegovim rečima, politička elita mnogih zemalja svesna je toga koliko je štetna sankciona politika.

  „Bilo bi razumno ukloniti sankcione barijere. Međutim, nije isključeno da će pitanje ukidanja sankcija postati predmet cenkanja za zapadne zemlje, kako bi dobili određenu prednost“, smatra Gempelj.

  Ranije je saopšteno da Sjedinjene Američke Države, Evropska unija, Velika Britanija, Ukrajina i Gruzija nisu dozvolile Generalnoj skupštini UN da usvoji nacrt ruske rezolucije u koje se poziva na ukudanje jednostranih sankcija koje onemogućavaju zemljama da se bore protiv pandemije virusa korona.

  Rusija je prethodno predložila Generalnoj skupštini da usvoji Deklaraciju o solidarnosti u borbi protiv virusa korona. U tom dokumentu se ističe glavna ulogu Svetske zdravstvene organizacije u borbi protiv pandemije.

   

  Tagovi:
  virus korona, sankcije, Rusija, UN
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga