11:16 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 170
  Pratite nas

  Glavna uprava Ministarstva za vanredne situacije Rusije za Habarovski kraj najavila je test-varijantu mobilne aplikacije „Termalne tačke“ koja će omogućiti specijalistima da otkriju požar i odmah ga neutrališu.

  „Naoružani smo programima za satelitsko praćenje koji svakodnevno beleže termičke anomalije i omogućavaju nam da simuliramo razvoj situacije“, objasnio je Aleksej Jakovljev, zamenik načelnika Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije Rusije za Habarovski kraj.

  Ovogodišnja novina je aplikacija „Termičke tačke“ za zaposlene u Ministarstvu za vanredne situacije, kao i za specijaliste zajedničkih dežurno-dispečerskih službi, načelnike oblasnih vatrogasno-spasilačkih garnizona, vođe patrolnih grupa i predsednike opština.

  „Aplikacija se još uvek testira. Ona omogućava da se na pametnom telefonu preko interneta primaju informacije sa satelita o termičkim anomalijama. Zahvaljujući ovom novom proizvodu moguće je brzo otkrivanje požara, njihovo istraživanje i neutralisanje žarišta. Ovo je posebno važno kada su požari u blizini ljudskih naselja“, dodao je Jakovljev.

  Tagovi:
  pametni telefoni, mobilni telefon, aplikacija, požar, vatrogasci
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga