16:15 31 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1901
  Pratite nas

  Ministarstvo poljoprivrede Rusije moglo bi zaposliti studente poljoprivrednih fakulteta i zatvorenike tokom setvenih i žetvenih radova nakon zatvaranja granica za strane radnike.

  Prema ocenama Ministarstva, oko 11.000 studenata bi moglo da učestvuje u setvenim i žetvenim radovima na poljoprivrednim dobrima širom Rusije. To će im omogućiti i da lakše nađu zaposlenje nakon završetka fakulteta. 

  Zatvorenici bi mogli takođe da uzmu učešće u poljoprivrednim radovima, ali uz nadležno obezbeđenje i izolaciju. Moguće je i da se nekim zatvorenicima pritvor zameni društvenokorisnim radom.

  Prema ocenama Ministarstva poljoprivrede, u poljoprivredi fali oko 23.000 radnika. Kako se očekuje, ovaj deficit će biti nadoknađen u saradnji sa regionalnim službama zapošljavanja: Ministarstvo poljoprivrede planira da stimuliše zapošljavanje na poljoprivrednim dobrima radnika koji su ostali bez posla u drugim sferama ekonomije.

  Kada se promeni epidemiološka situacija u zemlji, Ministarstvo poljoprivrede će pokrenuti pitanje zapošljavanja stranih državljana u ovoj grani industrije.

  Tagovi:
  virus, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga