18:54 02 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 14513
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je građanima da veoma dobro razume da je teško boraviti među četiri zida, ali da je to sada neophodno kako bi se cela zemlja izborila sa zarazom.

  Kako je rekao, režim samoizolacije je potrebno izgurati, jer uspeh u borbi protiv virusa leži upravo u disciplini i odgovornosti.

  „Umorili ste se, na vas je palo pregršt finansijskih i drugih životnih problema. Narušen je vaš životni ritam. Za većinu je ovoliki boravak u kući mučan i dosadan. Međutim, izbora nemamo“, naglasio je.

  „Znate šta je još izuzetno važno, to što smo kao društvo ujedinjeni. Govorim o doktorima i medicinskim sestrama koji rade nesebično, kao jedan tim. Prvi put u poslednjih nekoliko decenija osetili smo koliko je njihova uloga važna. Govorim i o volonterima, dobrovoljcima, čiji broj svakim danom raste, ali i o sportistima, umetnicima, novinarima, koji su se takođe uključili u sve to“, naglasio je.

  Ruski predsednik je u svom obraćanju rekao i da pored njih milioni građana takođe pokazuju brigu prema svojim komšijama, članovima porodica, roditeljima, kao i izuzetno visoku civilnu odgovornost.

  „Ovo nisu obične reči, već realnost u kojoj živimo, koja iziskuje naše najbolje osobine“, dodao je.

  Putin je rekao i da će sve ovo proći, baš kao što sve uvek i prolazi.

  „Dragi prijatelji. Sve prolazi, proći će i ovo. Nije prvi put da naša zemlja prolazi kroz ozbiljne izazove, napadali su nas i Pečenezi i Kumani, ali je Rusija uvek izlazila na kraj. Pobedićemo i infekciju virusa korona. Zajedno ćemo sve pobediti. Hvala, pristupimo radu“, zaključio je ruski predsednik.

  Putin je tokom obraćanja naciji izneo i čitav niz novih mera, kako ekonomskih, tako i socijalnih.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  obraćanje, virus, virus korona, Vladimir Putin, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga