05:48 23 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  1904
  Pratite nas

  Rusija je primorana da u skladu sa trenutnom situacijom s virusom korona preduzima adekvatne mere, obezbedi unutrašnju bezbednost, kao i da analizira dosadašnje okolnosti koje se tiču obezbeđenja nacionalnih interesa, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

  „Vidimo kako se menja situacija u svetu zbog širenja infekcije kovid-19, kao i borbe protiv nje i kako to utiče na svetsku ekonomiju, rad industrijskih kompanija, transportnih preduzeća, energetike i drugih industrijskih oblasti“, istakao je Putin.

  On je naglasio da je usled toga i Rusija primorana da preduzme mere u skladu s trenutnom situacijom, jer to suštinski menja uobičajeni način života miliona ljudi.

  Putin je dodao da bez obzira na trenutnu situaciju, rad na unutrašnjoj bezbednosti zemlje treba da ostane nepromenjen.

  Vladimir Putin
  © AP Photo / Mikhail Klimentyev
  Vladimir Putin

  „Ali, jedno treba da ostane nepromenjeno. Moramo garantovati unutrašnju bezbednost i pažljivo analizirati sve što se oko nas dešava, kako bi ruski nacionalni interesi bili pouzdano i apsolutno obezbeđeni“, zaključio je Putin.

  Prioritet ─ očuvanje liderske pozicije u izvozu vojnih proizvoda

  Ruski predsednik se, pored toga, na današnjoj vanrednoj sednici Komisije za vojno-tehničku saradnju, održanoj putem video-konferencijske veze, osvrnuo na potrebu Rusije da prilagodi rad u oblasti vojno-tehničke saradnje, jer je međunarodna konkurencija veoma oštra.

  „Ono što je danas potpuno jasno, jeste da su dodatni rizici uslovljeni širenjem infekcije virusa korona, koja se krajnje negativno odrazila na celokupnu globalnu ekonomiju. Zbog toga nam je potrebna fleksibilna i operativna korekcija formi i načina rada, a predstoji nam i pronalaženje efikasnog načina za održanje vodeće pozicije Rusije u izvozu vojnih proizvoda“, istakao je Putin.

  On je još naglasio da će učesnici sednice sumirati prošlogodišnje rezultate rada u ovoj oblasti i odrediti glavne pravce razvoja u bliskoj budućnosti.
  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  vojno-tehnička saradnja, Rusija, mere, virus korona, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga