19:27 15 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 482
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Rusija, za sada, uspeva da se izbori s virusom korona. Ako bude bilo potrebno, u borbu protiv ove pošasti će biti uključeno i Ministarstvo odbrane.

  „Da bismo i dalje delovali proaktivno, a mi, iako situacija neće postati bolja, uspevamo za sada da upravo tako radimo, potreban nam je dobra, profesionalna prognoza, ne samo srednjeročna ili dugoročna, nego i za period od narednih deset dana“, istakao je Putin.

  On je konstatovao da se situacija menja praktično svakodnevno i to ne na najbolji način jer se povećava broj obolelih i sve je više onih čije je stanje tokom bolesti teško.

  „Vidimo da se situacija menja praktično svakodnevno i nažalost, ne u najboljem smeru. Povećava se broj obolelih, pri čemu je sve više slučajeva kada je tok bolesti težak“, rekao je Putin na sastanku o sanitarno-epidemiološkoj situaciji u Rusiji, koji je prenosio TV kanal „Rusija 24“.

  Istakao je da problema ima u celoj Rusiji, da se ne sme gubiti snaga jer vrhunac epidemije nije prošao ni u Moskvi.

  Putin je rekao i da čitav zdravstveni sistem mora da deluje kao jedinstveni mehanizam.

  U borbi protiv virusa korona treba aktivirati sve resurse i ravnomerno rasporediti opterećenje, dodao je ruski predsednik.

  Konstatovao je da nema uvek dovoljno zaštitne opreme, ali da se to pitanje mora rešiti.

  Ukoliko bude potrebe, u borbu protiv virusa korona treba uključiti i sredstva Ministarstva odbrane. Za sada su ona u rezervi, zaključio je Putin.

  Ministarstvo odbrane već ima značajno iskustvo u borbi protiv korone, pošto pomaže kolegama u inostranstvu, između ostalog i u Srbiji.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  situacija, virus korona, Putin, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga