11:01 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 290
  Pratite nas

  Ruski specijalisti za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu dezinfikovali su sedam medicinskih ustanova u Srbiji, među kojima i Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ i medicinske kliničke centra u Nišu i Kruševcu.

  Vojni epidemiolozi Ministarstva odbrane Rusije izvršili su procenu i analizu epidemiolopke situacije, razjasnili obim mera dezinfekcije, korigovali protivepidemiološke mere u Vojno-medicinskom centru Karaburma, studentskom domu i policijskoj upravi u Nišu, kao i u poliklinikama u gradskoj bolnici u Vranju.

  Ruski specijalista tokom dezinfekcije bolnice u Beogradu
  Ministarstvo odbrane Rusije
  Ruski specijalista tokom dezinfekcije bolnice u Beogradu

  Tri medicinska tima učestvovala su u ispitivanju i lečenju pacijenata sa potvrđenom dijagnozom KOVID-19 u medicinskim ustanovama u Ćupriji i Kruševcu.

  Kombinovana jednica izvršila je set dezinfekcionih mera u ukupno 26 objekata u pet gradova Srbije (Beograd, Niš, Valjevo, Bačka Topola, Kruševac). Između ostalog obrađeno je više od 70 zgrada i objekata ukupne površine više od 430 hiljada kvadratnih metara i delovi asfaltiranih puteva ukupne površine oko 110 hiljada kvadratnih metara.

  Rusko vojno vozilo dezinfikuje prilaz bolnici u Nišu
  © Foto : Ministarstvo odbrane Srbije / Jovo Mamula
  Rusko vojno vozilo dezinfikuje prilaz bolnici u Nišu

  Posebna pažnja posvećena je prevenciji obolevanja među ruskim vojnicima koji obavljaju zadatke u objektima povećane virusne opasnosti na teritoriji Srbije. Svakoga dana se od medicinskog personala dodeljuje izdvaja tim lekara i tehničara koji obavlja medicinski pregled vojnika. Dva puta dnevno vrši se termometrijska kontrola, merenje krvnog pritiska i ispitivanje opšteg zdravstenog stanja pripadnika vojske.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  kovid 19, dezinfekcija, Rusija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga