02:40 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 830
  Pratite nas

  Preduzeće „Uraltransmaš“ (deo koncerna „Uralvagonzavod“ državne korporacije „Rosteh“) isporučilo je prvi modernizovani samohodni top 2S7M „Malka“ Ministarstvu odbrane Rusije, saopštila je pres-služba „Rosteha“.

  „Ovo je jedan od najmoćnijih samohodnih topova u svetu, predviđen za uništavanje meta i protivničkih objekata koji se nalaze u taktičkoj dubini fronta. U toku je isporuka ovog modernizovanog oruđa Ministarstvu odbrane Rusije. ‘Uraltransmaš’ ima ozbiljan zadatak da sprovede serijsku modernizaciju ovog proizvoda na zahtev Ministarstva odbrane za 2020-2022. godinu“, istakao je generalni direktor preduzeća Dmitrij Semizorov.

  Modernizovana oprema uključuje novu šasiju i elektroniku, zbog čega su njene taktičko-tehničke karakteristike značajno povećane.

  Nakon završenih radova, „Malka“ je uspešno prošla ceo niz testiranja, tokom kojih su proveravani pokretljivost, pouzdanost šasije, pogonskog sistema i transmisije. Takođe je testirana snaga artiljerijske cevi 2A44 i sistemi upravljanja paljbom.

  © Foto : Vitaly V. Kuzmin
  203-mm samohodnaя puška artillerii 2S7 «Pion»

  2S7M „Malka“ je modernizovana verzija oruđa 2S7 „Pion“, koje je proizvedeno još 80-ih godina prošlog veka, a do danas se smatra jednim od najmoćnijih artiljerijskih oruđa na svetu. Sistem je predviđen za uništavanje meta i protivničkih objekata koji se nalaze u taktičkoj dubini fronta.

  „Malka“ koristi visoko-eksplozivne granate i aktivno-reaktivnu municiju.

  Glavna prednost tog oružja je mogućnost da koristi hemijske granate i granate koje uništavaju armirani beton, kao i specijalnu municiju sa nuklearnim punjenjem.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  Rusija, rusko naoružanje, top, samohodni top
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga