14:16 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 220
  Pratite nas

  Ruski vojni lekari počeli su da leče pacijente na novootvorenom terapijskom odeljenju poljske bolnice u Bergamu, što će omogućiti da se rasterete odeljenja intenzivne nege, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

  Ranije su ruski i italijanski lekari primili 31 pacijenta sa virusom korona na lečenje u poljskoj bolnici, od kojih se osam ljudi već oporavilo.

  Odeljenje je otvoreno za pacijente koji su u bolnicu primljeni sa blagim ili umerenim simptomima bolesti, ili one koji se već oporavljaju. To omogućava da se rasterete odeljenja intenzivne nege za pacijente koji imaju težak oblik bolesti.

  ​Načelnik ove bolnice u Bergamu Olivijero Valoti izjavio je da su ruski stručnjaci koji rade u ovoj bolnici vrhunski.

  „Pre nekoliko dana smo intenzivirali aktivnosti terapeuta i nadamo se da će oni uspeti da pomognu pacijentima koji su lakše oboleli od onih teže na odeljenjima intenzivne nege, a koje nadgledaju vaši specijalisti“, rekao je Valoti.

  Na odeljenju se trenutno nalazi 12 pacijenata kojima ruski lekari pružaju potrebnu pomoć. U bolnici se leči 35 zaraženih virusom korona. Osim toga, 12 pacijenata se već oporavilo i otpušteno je iz bolnice.

  Međunarodni timovi koji rade u bolnici sastavljeni su od anesteziologa, terapeuta, epidemiologa i medicinskih sestara. Osim medicinskih specijalista, u svakom timu dežuraju ruski vojni prevodioci koji pomažu ruskim lekarima da komuniciraju sa pacijentima i italijanskim kolegama.  

  Petnaest aviona Il-76 ruskih vazduhoplovnih snaga sa vojnim specijalcima i opremom za pomoć u borbi protiv pandemije virusa korona stiglo je u Italiju između 22. i 25. marta, kako bi pružili pomoć u borbi protiv kovida-19.

  Do sada su ruski vojni stručnjaci, zajedno sa italijanskim kolegama, dezinfikovali staračke domove u 49 opština u Lombardiji. Obrađene su 53 zgrade, odnosno više od 325.000 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora i više od 35.000 kvadratnih metara puta.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  kovid 19, bolnica, lekari, Rusija, Italija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga