13:09 28 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 26
  Pratite nas

  Operativni štab za kontrolu i praćenje situacije sa virusom korona u Rusiji saopštio je da su u Moskvi 60 odsto pacijenata asimptomatski nosioci virusa.

  „Ako pre nedelju dana oko 40 odsto svih obolelih u Moskvi nije imalo simptome, danas ima 60 odsto slučajeva koji su asimptomatski nosioci virusa. Glavni zadatak je da se oni izoluju kako bi se smanjilo širenje infekcije“, navodi se u saopštenju.

  Poslednjih dana dnevno povećanje potvrđenih slučajeva obolevanja od virusa korona u Moskvi iznosi više od 2,5 hiljade. Međutim, ističe se da je ovaj trend povezan sa porastom broja izvršenih testova i ukazuje na poboljšanje kvaliteta dijagnostike.

  Operativni štab je dodao da, uprkos povećanju broja potvrđenih slučajeva, broj hospitalizovanih u glavnom gradu Rusije ostaje stabilan, a da i dalje postoji rezerva kapaciteta za lečenje obolelih.  

  U Rusiji je do danas skoro 37 hiljada osoba obolelo od kovida 19, 313 je umrlo, a više od tri hiljade ozdravilo.

  U većini regiona je na snazi strogi režim samoizolacije. Osim toga, vlasti aktivno pozivaju građane da preduzmu mere predostrožnosti: nose medicinske maske i drže se na odstojanju na javnim mestima.

  Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona kovid 19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 2,33 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 160 hiljada ljudi.


  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  kovid 19, simptomi, pacijenti, Moskva
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga