13:01 12 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  21680
  Pratite nas

  Uvođenje najnovijih protivavionskih raketnih sistema S-350 „Vitez” u sastav ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga i ruske mornarice povećaće efikasnost odbrane Rusije od krstarećih raketa četiri puta, objavljeno je u listu „Crvena zvezda“.

  „U okviru Državnog programa naoružanja u bliskoj budućnosti je planirana isporuka kompleksa S-350 vojnim jedinicama vazduhoplovnih snaga i mornarice, što će četvorostruko povećati efikasnost pružanja otpora u slučaju masovnog napada neprijateljskih krstarećih raketa na najvažnije vojne objekte“, navodi se u članku.

  U decembru 2019. godine pres-služba koncerna „Almaz Antej“, koji je napravio kompleks S-350, saopštila je o isporuci prvog kompleksa Oružanim snagama Rusije. Početkom ove godine taj sistem je stigao u centar za obučavanje protivvazduhoplovnih raketnih snaga Vojne akademije „Žukov“.

  Sistem „Vitez” je sposoban da uništi vazdušne ciljeve na udaljenosti većoj od 120 kilometara i na visini većoj od 30 kilometara, a sastoji se od raketa srednjeg i malog dometa. Vreme koje je potrebno da „Vitez” bude doveden u stanje borbene gotovosti je pet minuta.

  Kompleks je namenjen borbi protiv aerodinamičkih i balističkih ciljeva. Jedan lansirni sistem kompleksa poseduje 12 protivavionskih raketa.

  Novi PVO sistem predviđen je za zaštitu kako državnih, industrijskih, vojnih objekata, tako i vojnih grupacija od napada savremenih i perspektivnih sredstava vazdušnog napada i biće integrisan u jedinstveni sistem zajedno sa drugim PVO sistemima.

  Tagovi:
  krstareće rakete, Rusija, S 350 Vitez, Vitez, S-350
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga