03:06 09 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  21852
  Pratite nas

  Carinici ruskog grada Nahotke (Daleki istok Rusije) ocarinili su prvu seriju od 37 kontejnera koja je stigla novom tranzitnom rutom Severna Evropa-Azija u okviru pilot-projekta Federalne carinske službe Rusije i kompanije „Maersk“.

  „Kontejneri sa drvenim materijalima, hemijskim proizvodima i tkaninama stigli su u luku Vostočni (u Primorskoj oblasti) preko Transsibirske železnice iz zemalja Severne Evrope kroz luku Sankt Peterburga. Zatim je roba poslata ka lukama u Južnoj Koreji i Japanu“, navedeno je u saopštenju.

  Takođe je istaknuto da ova ruta omogućava da se vreme potrebno za isporuku tranzitne robe između Evrope i Azije skrati dvostruko – za 18 ili 20 dana, za razliku od tradicionalne rute preko Sueckog kanala, kada je za dostavu potrebno 42-45 dana.

  Ranije je saopšteno da je „Maersk“ u saradnji sa kompanijama „Modul“ i „Global ports“ organizovao multimodalni servis za slanje kontejnera iz zemalja Severne Evrope u Aziju preko Sankt Peterburga. Slična usluga tri kompanije prethodno je postojala u suprotnom smeru: Azija-Evropa.

  Tagovi:
  roba, Azija, Evropa, ruta
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga