13:42 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 372
  Pratite nas

  Saopštenje SAD o posledicama koje će Kina snositi zbog virusa korona, ukazuje na to da Amerika nastavlja da propagira „zverski egoizam“ u vreme pandemije virusa korona, rekao je predsednik komiteta ruske Dume za međunarodna pitanja Leonid Slucki.

  „SAD nastavljaju da propagiraju zverski egoizam u vreme pandemije virusa korona. Čim se kriva obolevanja malo stabilizovala, u Vašingtonu su odmah počeli da govore o mogućoj odgovornosti ili čak kažnjavanju Kine za izbijanje kovida 19“, rekao je Slucki.

  Prema njegovim rečima, koriste se metode nelojalne konkurencije u nastojanju da se osigura sopstvena dominacija.

  Slucki je istakao da su u uslovima borbe za ljudske živote takvi postupci još ciničniji.

  „Kina je kao i druge zemlje žrtva epidemije virusa korona. Suočeni sa zajedničkom pretnjom, svi bi trebalo da pokažu solidarnost, a ne da upiru prstom jedni u druge i traže krivce“, zaključio je Slucki.

  Ranije je američki predsednik Donald Tramp izjavio da ukoliko se ispostavi da je Kina svesno dopustila izbijanje pandemije virusa korona, treba da snosi posledice.

  Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštavalo je da je Kina od samog početka zastupala otvoren i odgovoran stav o objavljivanju svih podataka o epidemiji koronavirusne infekcije.

  Tagovi:
  SAD, Rusija, Leonid Slucki, virus korona
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga