03:14 18 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 301
  Pratite nas

  Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško izjavio je da se borba protiv virusa korona u Rusiji odvija po „polu-ratnom scenariju“.

  „Faktički sve što se danas događa, događa se po, rekao bih, polu-ratnom scenariju ─ upravo razvijanje mreže. Zašto? Zato što smo se, jednostavno, suočili u ranoj fazi, kada smo tražili materijale od subjekata i dobili prilično idealističnu sliku“, rekao je Muraško za televiziju „Rusija 24“.

  Prema njegovim rečima, nakon toga trebalo je da se shvate detalji, a Rusija je dodatno dodelila subvencije regionima kako bi pomogla da se situacija dovede na odgovarajući nivo.  

  Danas bi regioni trebalo da budu 50 odsto spremni za pandemiju, a većina subjekata postigla je ove pokazatelje, precizirao je Muraško. Prema njegovim rečima, vreme će pokazati kako će se razvijati situacija u određenom regionu.

  Muraško je istakao da se iskustvo Rusije u borbi protiv virusa korona aktivno proučava u inostranstvu, što se vidi iz velikog broja publikacija i pozitivnih kritika u stranoj štampi.

  „Stoga mislim da je put koji smo prošli već istorija. To su one restriktivne mere, sprečavanje uvoza infekcije, a zatim dalje mere za sprečavanje brzog širenja. O tome se veoma aktivno diskutuje. Iskustvo je uvek korisno i zanimljivo“, objasnio je ministar.

  On je dodao da se očekuje da će se broj obolelih od virusa korona u Rusiji smanjiti do leta, a dalje će sve zavisiti od metoda lečenja koji se pojave.

  Prema poslednjim podacima Operativnog štaba za borbu protiv virusa korona u Rusiji je registrovano 47.121 slučaj zaraze, oporavilo se 3.446 ljudi, a umrlo 405 osoba.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Rusija, kovid 19
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga