12:01 29 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 16
  Pratite nas

  U Sahalinskoj oblasti u Rusiji otvoreni su prvi saloni lepote tokom pandemije virusa korona. Kako izgledaju rad salona za vreme pandemije i poštovanja propisanih mera, prikazano je na video-snimcima „RT”.

  Odlukom guvernera od ponedeljka, 20. aprila, u Južno-Sahalinsku ponovo su počele sa radom neke javne ustanove: prodavnice, auto-škole, kao i frizerski i saloni lepote.

  Na objavljenom video-snimku prikazan je rad nekih salona lepote dok primaju i mere temperaturu klijentima, kao i sanitarna obrada prostorija.

  Radnica jednog od salona otkrila je detalje rada tokom režima samoizolacije. Prema njenim rečima, klijent najpre obuva zaštitnu navlaku za obuću i dezinfikuje ruke, a zatim meri temperaturu i popunjava formular u kome navodi da se ne nalazi u prinudnoj samoizolaciji.

  Kako se ističe, u salone se dolazi samo na osnovu prethodne rezervacije, jer je u njima dozvoljen istovremeni boravak najviše dve osobe. Nakon svakog klijenta pravi se polučasovna pauza, tokom koje se dezinfikuju sredstva za rad.

  Prema poslednjim podacima, u Sahalinskoj oblasti potvrđeno je 19 slučajeva zaraze virusom korona.

  U aprilu je u Moskvi kažnjen prvi salon lepote zbog rada tokom samoizolacije. Njegova vlasnica mora da plati kaznu od 50.000 rubalja (oko 600 evra).

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Rusija, frizer, kozmetički salon, pandemija, virus korona
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga