16:18 06 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 360
  Pratite nas

  Vojni graditelji završili su montažu krovne konstrukcije na vojnom višenamenskom medicinskom centru u Novosibirsku, dok je u novu bolnicu u Omsku stigla prva partija medicinske opreme, prenosi televizija „Zvezda“.

  Kako se navodi, novi medicinski centar u Novosibirsku raspolaže sa 160 mesta, a prostire se na površini od 14.000 kvadratnih metara.

  Trenutnu su u toku radovi na postavljanju zidnih panela, podova, montira se ventilacioni sistem i sistem za vodosnabdevanje, završava se motaža dva lifta. Takođe se asfaltira teritorija oko zgrade. Posebna pažnja posvećena je protivpožarnoj zaštiti medicinskog centra.

  Bolnica će biti opremljena savremenim uređajima za dijagnostiku i lečenje.

  Televizija „Zvezda“ prenosi da će medicinski centar biti izgrađe za rekordno vreme, jer se radovi odvijaju 24 časa, u tri smene. Na gradilištu radi više od 1.000 ljudi.

  U višenamensku bolnicu u Omsku, čija gradnja još nije završena, stigla je prva partija medicinske opreme, među kojima su aparati za rendgen, boce sa kiseonikom, sredstva za zaštitu i transport pacijenata, kao i funkcionalni medicinski kreveti.

  Radovi na izgradnji centra se odvijaju danonoćno, a već početkom maja će se montirati medicinska oprema.

  Paralelno sa glavnom zgradom gradi se i stanica za dezinfekciju vozila.

  Tagovi:
  Omsk, Novosibirsk, bolnica, vojska, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga