18:36 17 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 662
  Pratite nas

  Posada admiralskog broda Severne flote Rusije, teške ruske nuklearne krstarice „Petar Veliki“, sprovela je obuku dezinfekcije i specijalnog čišćenja broda u cilju sprečavanja širenja virusa korona među vojnicima, prenosi ruska televizija „Zvezda“.

  Tokom obuke, grupa za specijalnu obradu Službe za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu krstarice, izvršila je posebno čišćenje površine paluba, nadgradnje broda, oružja i tehničkih sredstava dezinfekcionim rastvorom i parom, koristeći stacionarni sistem za zimsko specijalno čišćenje (čišćenje na niskim temperaturama).

  Čišćenje krstarice obavljeno je u cilju sprečavanja širenja infekcije virusa korona i prevencije od infektivnih bolesti vojnika, kao i radi održavanja visokog nivoa stručne spremnosti stručnjaka za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu.

  Tokom obuke, posada je radila u zaštitnim kombinezonima i s gas maskama, prethodno ispoštovavši propis o oblačenju zaštitne odeće i dovođenju sistema za specijalno čišćenje u stanje ratne pripravnosti.

  Prilikom obuke, dezinfikovano je više od 1.000 kvadratnih metara površine. Trenutno je na brodovima Severne flote, koji se nalaze u bazama, uveden strogi sanitarni i antiepidemiološki režim. Ekipa dežurne službe i straža obavljaju svoje dužnosti koristeći medicinske maske.

  Raketna krstarica Petar veliki
  © Sputnik / Sergej Gunjejev
  Raketna krstarica "Petar veliki"

  Mornari i starešine, posebno oni, koji se nalaze u vojnoj službi kao regruti, četiri puta dnevno prolaze medicinske preglede uz obavezno merenje temperature.

  Podsetimo, teška nuklearna raketna krstarica „Petar Veliki“ stavljena je u službu 1998. godine. Ruski vojni eksperti navode da je to najveći na svetu nuklearni udarni ratni brod.

  Pročitajte još:

   

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  dezinfekcija, ruska Severna flota, krstarica Petar Veliki
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga