06:46 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 585
  Pratite nas

  Jedinstvenost ruskog scenarija pandemije virusa korona je u tome što je Moskva uspela da preduzme mere koje su onemogućile munjevito širenje virusa po čitavoj zemlji, izjavio je glavni lekar infektivne bolnice u Komunarki Denis Procenko.

  Prema njegovim rečima, većina zemalja ima svoje karakteristike razvoja bolesti izazvane virusom korona.

  „Naša jedinstvena priča sastoji se u tome da je Moskva, kao ulazno čvorište, uspela da preduzme mere, koje su onemogućile da se virus munjevito proširi po čitavoj zemlji“, rekao je Procenko u intervjuu za televizijski kanal „Rusija 24“.

  Procenko je istakao da su među važnim merama, koje su uvedene u prestonici Rusije, bili izolacija, kontrola na granici, privremene bolnice, a takođe i pažljivo praćenje razvoja situacije.

  Prema njegovim mišljenju, zahvaljujući svim tim merama zemlja da je dobila dve-tri sedmice za „adaptiranje“.

  Lekar je takođe istakao da sve zemlje u pogledu virusa korona objedinjuje nekoliko stvari: odsustvo vakcine, brze dijagnostike i ciljane medicinske protivvirusne terapije, zbog čega niko ne može da kaže sa tačnošću kada će epidemija biti okončana.

  Prema poslednjim podacima, u Rusiji su tokom protekla 24 sata registrovana 10.633 nova slučaja virusa korona, tako da je ukupan broj obolelih porastao na 134.687, saopštio je Operativni štab za borbu protiv virusa korona u Rusiji.

  Pročitati još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  mere, Rusija, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga