01:08 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1231
  Pratite nas

  Ambasada Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama izjavila je da, dodeljivanjem nagrade za antiruske članke, organizacioni odbor Pulicerove nagrade preuzima veliku odgovornost izdvajajući antiruske materijale čije su tvrdnje više puta osporavane.

  „Organizacioni odbor (Pulicerove) nagrade preuzima veliku odgovornost izdvajajući na ovaj način antiruske materijale sa tvrdnjama koje su više puta demantovali ne samo ruski zvaničnici, već i sam život. Ako u tome i postoji, kako se tvrdi, ‘veliki rizik’, onda on postoji samo za reputaciju“, navodi se u saopštenju ambasade objavljenom na Fejsbuku.

  Ruska diplomatska misija istakla je da ovu seriju novinskih članaka doživljava kao „divnu zbirku čistih rusofobičnih izmišljotina koje se mogu proučavati kao uputstvo za pravljenje lažnih činjenica“.

  Ranije je objavljeno da je list „Njujork tajms“ dobio nagradu u kategoriji „Međunarodna žurnalistika“, kako se navodi na sajtu nagrade, za „pisanje, uz veliki rizik, niza fascinantnih priča koje otkrivaju predatorske postupke režima Vladimira Putina“.

  Tagovi:
  Pulicerova nagrada, antiruska propaganda, Ambasada Rusije u SAD
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga