22:21 24 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 712
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da se od sutra u Rusiji završava režim neradnih dana, uveden u cilju suzbijanja virusa korona. U obraćanju građanima on je poručio da je donet novi paket mera podrške privredi i građanima.

  „Završavaju se neradni dani, ali se ne završava borba protiv virusa korona“, istakao je Putin.

  „Sve preduzete mere omogućavaju da se pređe na postepeno ukidanje ograničenja. Ali, ne u isto vreme, već korak po korak. Od 12. maja potrebno je, gde je to moguće, obezbediti nesmetan rad ključnih grana privrede – energetike, komunikacije, poljoprivrede, industrije i građevinarstva“, rekao je predsednik i dodao da se moraju poštovati mere bezbednosti.

  On je dodao da je virus korona ostavio jake posledice po mnoge grane industrije i da je standard mnogih građana znatno opao.

  Zato je donet novi paket mera podrške privredi i građanima, istakao je Putin.

  Kako je rekao, okončanje epidemije virusa korona biće sporo i neophodno je poštovati sanitarne mere.

  Ne sme se dozvoliti da ponovo dođe do porasta broja obolelih, istakao je ruski lider i dodao da će sve masovne manifestacije biti, kao i do sada, zabranjene. Za osobe starije od 65 godina i one koji imaju hronične bolesti nastavlja se ređim povišene opasnosti.

  ​„Uspeli smo da u Rusiji sačuvamo hiljade života“, poručio je on.

  Prema Putinovim rečima, potencijalna opasnost leži u broju zaraženih koji nisu otkriveni. Potrebno je, istakao je, efikasno registrovati skrivene forme virusa.

  Predsednik Rusije je govorio i o broju testova koji se sprovodi u Rusiji i dodao da će do sredine maja broj testova praktično biti udvostručen i iznosiće 300.000 dnevno.

  On je pozvao građane da budu izuzetno oprezni i pojačaju sopstvene mere bezbednosti u vezi sa virusom korona.

  „Budite izuzetno pažljivi, čuvajte, molim vas, čak i pojačavajte sada svoju pažnju na lične mere za sprečavanje zaraze. Shvatam da ponekad čovek više nema snage da izdrži ta ograničenja, ali mnogo je gore zaraziti se, razboleti se i izgubiti radnu sposobnost. Izabrali smo put spasavanja života i zdravlja ljudi i zajedno smo postigli mnogo. Mnogo smo uradili, mnogo odoleli i od svakog od nas zavisi da se sve više regiona Rusije vraća u normalan život“, poručio je Putin.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  obraćanje, građani, virus korona, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga