18:00 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  51003
  Pratite nas

  Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da se američke biološke laboratorije, stvorene pod okriljem Pentagona, nalaze duž ruskih granica, kao i da Vašington ne želi da obezbedi transparentnost svoje vojne biološke aktivnosti.

  Lavrov je istakao da SAD otvaraju biološke laboratorije po celom svetu, između ostalog i na prostoru bivših sovjetskih zemalja.

  On je dodao da se Rusija od 2001. godine zajedno sa većinom drugih zemalja, uključujući Kinu, zalaže za sporazum o pripremi protokola za Konvenciju o zabrani biološkog i toskičnog oružja.

  „SAD se gotovo jednostrano kategorički protive takvom predlogu. Naravno, taj problem se sada zaoštrio. Činjenica da SAD ne žele da obezbede transparentnost svoje vojno-biološke aktivnosti u različitim regionima sveta, prouzrokuje pitanja šta se u stvari dešava i koji su njihovi ciljevi“, rekao je Lavrov.

  Ranije je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Gen Šuan izjavio da Kina podržava Rusiju i da kineske vlasti smatraju da su američke biološke laboratorije na teritorijama pojedinih bivših sovjetskih država opasne.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rusija, SAD, Konvencija o zabrani biološkog i toksičnog oružja, biološko oružje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga