23:25 09 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 241
  Pratite nas

  Situacija sa virusom korona u Rusiji stabilizovala se u celini, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

  „I situacija u Moskvi, koja se prva susrela sa epidemijom, takođe je bolja, broj obolelih se postepeno smanjuje“, istakao je on.

  Takođe je rekao da je neophodno i nadalje svuda povećavati testiranje stanovništva na virus korona.

  „U protekle dve nedelje, ukupan broj obavljenih testova povećan je za skoro tri miliona. Dnevno se obavlja otprilike 240.000 testiranja. Kao što smo se dogovarali, moramo da nastavimo da povećavamo broj testova svuda“, rekao je Putin tokom onlajn sastanka o sanitarno-epidemiološkoj situaciji u zemlji.

  Prema rečima šefa Rusije, skrivena opasnost leži u činjenici da infekcija neće biti otkrivena na vreme.

  „Još jednom napominjem, sada, tokom postepenog izlaska iz režima ograničenja, obnavljanja ključnih industrijskih sektora i poljoprivrede — široko testiranje, kao i striktno i bezuslovno poštovanje svih sanitarnih zahteva od ključnog su značaja“, rekao je on.

  Kada je reč o broju obavljenih testova na novi virus korona, potpredsednica ruske Vlade Tatjana Golikova ranije je izjavila da je Rusija apsolutni lider po broju obavljenih testova, kao i da je trenutno u toku testiranje pet lekova protiv kovida 19. Ona je istakla da je Rusija obavila više od 7,3 miliona laboratorijskih testova na virus korona.

  Broj pacijenata preminulih od posledica virusa korona u Rusiji za protekla 24 časa iznosi 150, što predstavlja rekordan broj preminulih osoba u jednom danu u toj zemlji, saopštio je ranije Operativni štab za borbu protiv širenja virusa korona. Govoreći o novozaraženim pacijentima, u Rusiji je broj povećan za 8.894 osobe, čime je ukupna brojka trenutno porasla na 326.448.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  koronavirus, Rusija, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga