13:47 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 582
  Pratite nas

  Snajperisti Istočnog vojnog okruga, raspoređeni u Amurskoj oblasti, Habarovskoj pokrajini i u Jevrejskoj autonomnoj oblasti, razvili su novu taktiku uništavanja „neprijateljskih“ dronova i helikoptera uz pomoć savremenih snajperskih pušaka velikog kalibra (ASVK).

  Snajperski kompleks velikog kalibra je tokom izvođenja vežbi pokazao najveću efikasnost tokom pucanja po vazdušnim ciljevima na udaljenosti većoj od kilometra.

  Na osnovu iskustva savremenih oružanih sukoba, pomenuto rastojanje smatra se optimalnim za likvidaciju izviđačkih bespilotnih letelica i vojne avijacije potencijalnog neprijatelja. 

  Pored paljbe, snajperisti su vežbali načine kretanja, kamuflažu položaja i birali lokacije, a takođe i posmatrali mete i klasifikovali ih po važnosti. Posebna pažnja poklonjena je skrivanju od savremenih termografskih kamera.

  Široka primena nove taktike snajpera koja podrazumeva borbu protiv vazdušnih ciljeva planirana je u periodu letačke obuke koja počinje u junu.

  ASVK „Kord“ se od 2013. godine nalazi u sastavu ruskog Ministarstva odbrane. Kompleks može da koristi i konvencionalne mitraljeske metke kalibra 12,7 milimetara i posebno napravljenu municiju za njega.

  Pročitati još:

   

  Tagovi:
  vežbe, puške, snajperi, snajperista
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga