01:30 28 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 940
  Pratite nas

  Sibir i dalje ostaje jedan od najneistraženijih predela sa netaknutom prirodom. Predstavljamo vam pet mesta posebne lepote koje su teško dostupna za turiste.

  1. Malo more

  Ima li ko da ne zna za Bajkal? U tom najčistijem i najvećem rezervoaru pijaće vode nalazi se Malo more, takozvani moreuz koji odvaja najveće bajkalsko ostrvo Oljhon od kopna. To je jedino mesto na jezeru gde se voda zagreva do temperature koja je prijatna za kupanje.

  2. Reka Mana

  Oni koji žele da vide ovo čudo sibirske prirode moraju se pripremiti za 30 kilometara pešačenja kroz slabo pristupačne predele.

  3. Ivanovska jezera

  Navodno, može se beskonačno gledati kako voda teče, jer to deluje smirujuće na ljude. Ako se nađete tamo gde se jedno jezero uliva u drugo, vreme u potpunosti gubi značaj. Takvo mesto se nalazi u Republici Hakasiji, gde se spajaju tri Ivanovska jezera. Jezero se nalazi na području večitih lednika i zato je dobro poznato ljubiteljima skijanja. Ovde se duša odmara.

  4. Veliki Čuljčinski vodopad

  Vodopad u republici Altaj. Teško dostupan za turiste. 

  5. Kodar

  Planinski lanac u Zabajkalu. To je zona seizmičkih aktivnosti – zemljotresi su veoma česta pojava. Ovde je priroda zaista bila izdašna: planine u kombinaciji sa kristalno čistim rekama i jezerima čine ovo mesto neverovatno lepim i privlačnim za planinare i putnike.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga