12:29 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 470
  Pratite nas

  Rusija se našla na trećem mestu po isporukama nafte i naftnih derivata u SAD u prvom kvartalu 2020. godine. Isporučeno je 56,45 miliona barela nafte, što je dva puta više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Uprave za energetske informacije američkog Ministarstvo energetike.

  Osnovni deo isporuka iz Rusije čine naftni derivati, dok je izvoz nafte iznosio samo 11,16 miliona barela.

  U martu je u SAD stiglo nešto više od 20 miliona barela nafte i naftnih proizvoda (treće mesto na spisku isporučilaca), od njih je čista nafta – 4,89 miliona barela. Prema tom pokazatelju Rusija je zauzela sedmo mesto, posle Kanade, Meksika, Saudijske Arabije, Kolumbije, Iraka i Ekvadora.

  Na kraju marta izvoz ruskog goriva u SAD porastao je dva puta u odnosu na prošlu godinu. S tim da su samo isporuke nafte porasle za 68 odsto.

  Rusija je na tom spisku preskočila Saudijsku Arabiju koja je zauzela četvrto mesto među izvoznicima nafte i naftnih proizvoda u SAD (40,6 miliona barela od početka godine i 13,8 miliona barela u martu.

  Glavni isporučioci su Kanada, koja je u prvom kvartalu isporučila u SAD 407,87 miliona barela, dok je drugo mesto zauzeo Meksiko - 74,64 miliona barela.
  SAD su u martu uvezle 195,18 miliona barela nafte, a u prvom kvartalu 582,9 miliona barela nafte.

  Tagovi:
  Saudijska Arabija, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga