14:59 24 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 490
  Pratite nas

  Vojno-transportna avijacija Rusije danas obeležava 89. godina od osnivanja – prvog juna 1931. godine u okviru Lenjingradskog vojnog okruga formiran je eksperimentalni vazdušno-desantni odred za prevoz vojske, naoružanja, tehnike, tereta, kao i za desant snaga.

  Kako prenosi televizija „Zvezda“, tokom zimskog perioda obuke, komanda Vojno-transportne avijacije je realizovala 400 letačkih smena, održala je 15 vojnih vežbi različitog nivoa tokom kojih se uvežbavao praktičan desant snaga i vojne tehnike.

  Svaki pilot je u proseku proveo u vazduhu oko 80 časova. Posebno je važno naglasiti da su jedinice Vojno-transportnih snaga ove godine izvele desant na Arktiku sa visine od 10.000 metara.

  Osim vojne obuke, snage Vojno-transportne avijacije su tokom zimskog perioda obuke, koji je završen 31. maja, bile uključene u specijalne operacije kao što je evakuacija ruskih građana iz Vuhana. takođe su transportovali vojne stručnjake i pomoć u Srbiju i Italiju u cilju pružanja pomoći u borbi protiv virusa korona.

  Posade Vojno-transportnih snaga prevozile su humanitarni teret u Kinu, SAD, Moldaviju i druge zemlje, a u cilju realizacije tih zadataka obavljeno je više od 200 letova. Isporučeno je oko 3.000 tona tereta.

  Tagovi:
  avijacija, vojska, transport, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga