12:31 16 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 24
  Pratite nas

  Situacija sa virusom korona u Rusiji u celini se stabilizuje, ali je potrebno pažljivo pratiti situaciju u svakom regionu pojedinačno, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

  On je to rekao tokom sastanka sa članovima Saveta bezbednosti Rusije.

  „U poslednjih nekoliko meseci veliku pažnju smo posvetili borbi protiv epidemije. Situacija se trenutno stabilizuje, ali je potrebno veoma pažljivo pratiti razvoj infekcije u svim regionima pojedinačno i reagovati munjevito“, istakao je on.

  Putin je ukazao na to da se trenutno u Zabajkalskoj pokrajini, na jugoistoku Sibira, pogoršava epidemiološka situacija, te je poručio Ministarstvu odbrane da po hitnom postupku postavi privremenu bolnicu za obolele.

  Godišnjica osnivanja Saveta bezbednosti Rusije

  Putin se osvrnuo i na godišnjicu osnivanja Saveta bezbednosti Rusije, te je tom prilikom rekao da je ovo telo postalo najvažniji državni organ koji je tokom svoje istorije odigrao važnu ulogu prilikom usvajanja strateških odluka.

  On je podsetio da se ove godine navršilo 28 godina od osnivanja Saveta bezbednosti Rusije, koji je preuzeo stratešku ulogu ne samo kada je reč o spoljnopolitičkim pitanjima, već i prilikom stvaranja unutrašnje i vojne politike u oblasti bezbednosti.

  „U proteklim godinama ovo telo odigralo je važnu ulogu prilikom donošenja mnogih ozbiljnih i strateških odluka“, rekao je Putin.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  situacija, Putin, virus korona, virus, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga