17:03 22 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1992
  Pratite nas

  Glavni hram ruske vojske u podmoskovskom parku „Patriot“ posetili su ambasadori Srbije, Kine, Indije, Belorusije, Vijetnama i Jermenije.

  Diplomate su ocenile estetiku unutrašnjosti hrama, čije otvaranje je zakazano za 22. jun. 

  „Ja sam kršten u crkvi Aleksandra Nevskog u Beogradu, u vreme kada je moj otac bio aktivni oficir JNA. To nije smetalo da me moja baba krsti. Ja sam pravoslavac i odlično razumem ulogu Pravoslavlja u istoriji Rusije i SSSR“, rekao je televiziji „Zvezda“ ambasador Srbije Miroslav Lazanski.

  Za ambasadora Kine u Rusiji Džanga Hanhuija hram je jedinstven, takav još nikad nije video. 

  Izgradnja ovog Hrama u podmoskovskom parku „Patriot“ počela je na inicijativu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua. Kao i svi pravoslavni hramovi podignuti u čast vojnih pobeda i u slavu ruskog oružja i ovaj hram se gradi donacijama naroda.

  Prikupljene su milijarde donacija. Svoj lični doprinos dao je i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je priložio novčana sredstva za glavnu ikonu hrama.

  Podsetimo, grumen srpske zemlje sa groblja Oslobodiocima Beograda poslat je u Rusiju u okviru akcije „Put sećanja“ i postavljen je u temeljima glavnog hrama Oružanih snaga Ruske Federacije.

  Tagovi:
  Miroslav Lazanski, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga