09:01 02 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  11231
  Pratite nas

  Amerikanci su navikli da smatraju sebe „supermenima“ u bilo kojoj zemlji u kojoj se nalaze i da ne uzimaju u obzir lokalno zakonodavstvo, izjavio je prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič povodom neuspelog pokušaja američkih vojnika da prepreče put ruskoj patroli u Siriji.

  Klincevič je istakao da su se u datoj situaciji oni susreli sa ljudima koji se „ne pecaju“ na takvo ponašanje i da su sada američki vojnici prinuđeni da izmišljaju opravdanja za svoj postupak.

  „U stvari je to sve povezano sa jednom stvari ─ da se pokaže ko je gazda u kući. Ali je to nemoguće uraditi sa Rusima“, istakao je senator za radio stanicu „Govori Moskva“.

  On je dodao da su u takvim situacijima svi dužni da se usredsrede na međunarodno pravo, redosled patroliranja koji je odredilo rukovodstvo zemalja, a u okviru kojeg svako treba da se ponaša u skladu sa pravilima kretanja saobraćaja i dobijenim sporazumima.

  „Zbog toga je ovo obična provokacija na nekom primitivnom nivou dečačke dominacije“, zaključio je Klincevič.

  Podsetimo, američki vojnici pokušali su da u sredu da pregrade put ruskoj vojnoj patroli u Siriji, ali ih je „izdalo“ njihovo oklopno vozilo, saopštio je Sputnjiku izvor sa lica mesta.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Supermen, Franc Klincevič, američki vojnici
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga