22:29 21 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 340
  Pratite nas

  Tokom vežbi u Novgorodskoj oblasti na poligonu Mulino artiljerci su uništili uslovnog protivnika vatrom iz svih oruđa, saopštila je pres-služba Zapadnog vojnog okruga (ZVO).

  Na njima su učestvovale sve vrste artiljerijskog oruđa, kao i raketnih kompleksa sastava, kao što su višecevni raketni sistemi „Grad“, „Tornado-G“, „Uragan“, haubice „Msta-S“, „Msta-B“, minobacači 2S12 „Sani“, protivtenkovski raketni sistemi „Šturm-S“, operativno-taktički raketni kompleksi „Iskander-M“ i druge jedinice artiljerijske vojne tehnike.

  Na vežbama je ukupno učestvovalo oko 300 vojnika i 70 jedinica naoružanja, vojne i specijalne tehnike tenkovske armije ZVO.

  Divizion višecevnih raketnih bacača kalibra 122 milimetara BM-21 „Grad“ je predviđen za pogađanje žive sile, neoklopne tehnike i oklopnih transportera u području koncentracije artiljerijskih i minobacačkih baterija, komandnih centara i drugih ciljeva.

  Samohodna haubica 2S19M2 kalibra 152 milimetara puštena je u upotrebu  2014. godine i predstavlja modernizaciju poznate samohodne haubice 2S19M „Msta-S“.

  Namenjena je za uništavanje taktičkog nuklearnih sredstava, artiljerijskih i minobacačkih baterija, tenkova i drugih oklopnih vozila, protivtenkovskih sredstava, žive sile, sredstava protivvazduhoplovne i protivraketne odbrane, komandnih mesta, kao i za uništavanje utvrđenja.

  Tagovi:
  vežbe, artiljerijski napad
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga