08:50 25 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  75 godina od Velike pobede: Aktuelnosti i proslava 9. maja 2020. (210)
  1751
  Pratite nas

  Zamenik ministra odbrane Rusije Timur Ivanov je u ekskluzivnom intervjuu za program „U međuvremenu“ na televizijskom kanalu „Zvezda“ ispričao kako su svi učesnici u izgradnji glavnog hrama oružanih snaga zemlje uložili „srce i dušu“ kako bi uspeli da ga podignu neverovatnom brzinom.

  On je istakao da se ta velika građevina pojavila izuzetno brzo zahvaljujući koordinisanom radu svih ljudi.

  „Naravno, hram Pobede mora da ima simboličan datum - 9. maj 2020. godine, u čast 75. godišnjice Velike pobede (u Drugom svetskom ratu). U tom trenutku kada je kamen postavljan, preliminarna skica je već bila spremna, ali je istovremeno Sergej Kužugetovič (Šojgu, ruski ministar odbrane) odlučio da formira dva saveta: jedno tehničko, drugo umetničko“, izjavio je Ivanov.

  On je rekao da su u radu saveta učestvovali poznati skulptori, dizajneri i arhitekte, a svaki od njih je uložio „srce i dušu“ u svoj rad, trudeći se da „odbrane“ sve odluke u izgradnji hrama.

  „U početku su bili pomalo skeptični, jer je eksterijer hrama nestandardan. Veoma je teško kombinovati brutalnost, vojsku i oružane snage, što treba da simbolizuju snagu, pobedu i svete kanone. Čini mi se da smo u potpunosti uspeli da ostvarimo cilj. Strane delegacije i ambasadori koji su posetili hram, govore da je hram osmo čudo sveta“, rekao je Ivanov.

  Ranije je ruski zamenik ministra odbrane izjavio da su prilikom izgradnje i u procesu nastanka hrama korišćene najnaprednije tehnologije, uključujući holograme.

  Tema:
  75 godina od Velike pobede: Aktuelnosti i proslava 9. maja 2020. (210)
  Tagovi:
  Rusija, Hram oružanih snaga Rusije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga