14:52 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 120
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin  je „radoholičar“, kao šef države uvek je na poslu i ne zna za slobodan dan niti odmor u pravom smislu te reči, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

  „On uvek radi. Šef države ni ne može da pravi pauze. On ne može da ode na odmor u pravom smislu te reči ili da ima slobodan dan i onda se radni dan onoga ko prati predsednikove obaveze podudara s njegovim rasporedom“, otkrio je Peskov u razgovoru sa predstavnicima omladinskog pokreta „Junarmija“ a u okviru virtuelne akcije „Ja volim Rusiju“.

  Priznaje da ni njegov radni dan nije uvek isti.

  „Nekada počinjemo u 10 sati ujutro, ili bliže 11, ali zato dan završavamo posle devet, deset ili jedanaest sati uveče. Kada smo na službenom putu onda radimo praktično 24 sata s malim prekidima koje koristimo da bar malo odspavamo. Sve zavisi od agende predsednika“, dodao je on.

  Gosti su se interesovali i u čemu Peskov vidi snagu ruskog naroda.

  „Snaga ruskog naroda je u ruskoj duši. Pri tome ne mislim samo na Ruse. Jer ruski narod je višenacionalan i multikonfesionalan. U tome je naša snaga, kao i u spremnosti za podvig i patriotizmu“, rekao je on.

  U tom kontesktu on je izneo i mišljenje šta čini pravog diplomatu.

  Prema mišljenju Peskova, to je apsolutna, bezuslovna ljubav prema prema domovini, znanje, ali i smisao za humor.

  Tagovi:
  diplomata, odmor, radni dan, Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga