06:39 12 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 1231
  Pratite nas

  Odredi operativno-taktičkih sistema „Iskander“ Baltičke flote Rusije vežbali su u Kalinjingradskoj oblasti raketne napade na uslovnog protivnika, dok se na Baltičkom moru održavaju pomorske vojne vežbe zemalja NATO-a („Baltops 2020“), saopštila je Baltička flota.

  „U okviru planiranih aktivnosti za borbenu obuku snaga Baltičke flote u Kalinjingradskoj oblasti odredi operativno-taktičkih sistema ‘Iskander’ odradili su vežbe izvođenja raketnih napada na uslovnog protivnika... Borbena priprema snaga Baltičke flote odvija se u svetlu vežbi ratnih mornarica Severnoatlantskog saveza na Baltičkom moru ‘Baltops 2020’“, navodi se u saopštenju.

  U saopštenju se napominje da su raketaši Baltičke flote izvršili tajni upad u zadato područje, gde su izvršili pojedinačna i grupna elektronska lansiranja na mete koje simuliraju raketne sisteme, aerodrome, branjene ciljeve i komandne položaje uslovnog protivnika. Nakon toga su promenili položaj kako bi vežbali izbegavanje recipročnog napada.

  U vežbama je učestvovalo više od 200 vojnika i oko 20 jedinica vojne i specijalne tehnike.

  U pomorskim vežbama zemalja Severnoatlantskog saveza „Baltops 2020“ na Baltičkom moru učestvuje 17 zemalja-članica i dve partnerske zemlje NATO-a, oko 30 ratnih brodova, do 30 aviona i helikoptera, kao i oko tri hiljade vojnika.

  Tagovi:
  raketni sistem Iskander, Baltička flota, vojne vežbe
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga