06:10 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 543
  Pratite nas

  Rusija je uspela da predupredi i ublaži posledice pandemije na ekonomiju i građane, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

  „Bilo je potrebno rešiti dva problema — zaštiti bezbednost ljudi i preduprediti situaciju. Sve u svemu, uspevamo to da uradimo. Bilo je potrebno da se uspori razvoj epidemije i umanje njene negativne socijalne i ekonomske posledice“, rekao je Putin na sastanku o realizaciji mera preduzetih za ekonomsku i podršku socijalnoj sferi.

  On je istakao da je logika delovanja vlasti bila da pre svega pruži podršku građanima, a posebno porodicama sa decom, obezbedi zaposlenje i pomogne preduzetnicima da sačuvaju posao i radne kolektive.

  „Svi paketi mera usvajani su razumno i dosledno, uzimajući u obzir razvoj situacije i stanje u ekonomiji i tržištu rada“, dodao je ruski predsednik.

  Putin je konstatovao da je nezaposlenost u Rusiji porasla i da iznosi oko šest odsto, ali da to nije toliko dramatično kao u mnogim drugim zemljama, gde je ovaj pokazatelj dostigao 11-16 odsto. Pre početka pandemije, nivo nezaposlenosti iznosio je oko 4,5 odsto.

  Ruski lider je istakao da je najbitnije koliko je opipljiva i blagovremena podrška konkretnim građanima, porodicama i preduzećima i kako oni sami ocenjuju efikasnost takvih mera.

  Putin je u nedelju rekao da Rusija izlazi iz pandemije virusa korona uvereno i sa minimalnim gubicima. Šef države je izrazio nadu da će se ovaj trend nastaviti.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  pandemija, koronavirus, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga