02:40 01 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 442
  Pratite nas

  Šef Odbora za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose krimskog parlamenta Jurij Hempel, izjavio je da je besmisleno stvarati neke međunarodne platforme za razmatranje statusa krimskog poluostrva, pošto je to pitanje u potpunosti i neopozivo zatvoreno.

  „Sve je to besmisleno. Nema šta da se razmatra. Krim je deo Ruske Federacije. Pitanje ruskog statusa poluostrva je zatvoreno u potpunosti i neopozivo“, rekao je Hempel za Sputnjik.

  Prema njegovim rečima, vreme je da kijevske vlasti prekinu da se bave objavljivanjem nemogućih i nesmotrenih zadataka i mešaju se u poslove susedne države.

  Ukrajinska vlada ranije je saopštila da se zalaže za modernizaciju dijaloga sa Rusijom o rešavanju sukoba u Donbasu uz podršku međunarodnih partnera i za stvaranje posebne platforme o pitanju „povratka“ Krima. Saopštenje je objavljeno u programu aktivnosti vlade, čiji je nacrt podnet Vrhovnoj radi na usvajanje.

  Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Ukrajini. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je konačno zatvoreno.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Ukrajina, Rusija, Krim
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga