07:38 08 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 401
  Pratite nas

  Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin uspostavio dugoročni sistem razvoja Rusije, na koji će se oslanjati i njegov naslednik, prenosi „Gazeta.ru“.

  „Ako govorimo o snažnoj Rusiji — i posle Putina će biti Putin. Sve što se bude događalo posle predsednika Putina, odvijaće se po obrascima koje je on uspostavio. Rusija može biti samo snažna. Putin ju je učinio takvom. On je uspostavio sistem koji Rusiju svake godine čini sve snažnijom“, istakao je Volodin.

  Prema njegovim rečima, lider Rusije je postavio temelje na kojima će se oslanjati njegov naslednik.

  On je dodao da je u aktuelno vreme krize ekonomija širom sveta stradala, pa i ruska ekonomija, ali da se socijalne obaveze izvršavaju.

  „To ukazuje da je Putin sve vreme donosio ispravne, efikasne odluke, formirao je sistem uprave, otporan na izazove, koje sistemi drugih zemalja ne mogu da izdrže“, ocenio je Volodin.

  On je istakao da će pitanje usvajanja izmena Ustava biti sudbonosno i da će odrediti „novu fazu razvoja zemlje sa novim standardima“.

  Glasanje o izmenama Ustava Ruske Federacije biće održano 1. jula. Putin je pozvao državljane Rusije da aktivno učestvuju u glasanju za izmene Ustava, jer se radi o osnovnom zakonu koji je u osnovi „života naše zemlje, našeg života, naše dece i koji će određivati osnovne pravne garancije u oblasti socijalnih odnosa, radnih odnosa, određivaće naše principe odnosa sa našim međunarodnim partnerima“.

  Pročitajte još.

  Tagovi:
  lider, volodin, Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga