01:41 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 153
  Pratite nas

  Rusija je adekvatno odgovorila na pretnju od epidemije infekcije virusa korona, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom sastanka o posledicama širenja kovida 19 na ekonomiju.

  „Sada se već može reći da smo na pravi način odgovorili na opasnost upravo zahvaljujući konsolidovanim naporima društva, zdravstvenog sistema i sektora nacionalne ekonomije od životne važnosti“, izjavio je on.

  Kako je rekao šef države, Rusija je bila u mogućnosti da pruži takav odgovor, jer je u odlučujućoj meri mogla da se „osloni na sopstvenu tehnološku i proizvodnu bazu“.

  „Na, kako se kaže, svoja leđa. U celini, naša ekonomija i svi njeni ključni delovi i izuzetno važna infrastruktura, uključujući i infrastrukturu nove generacije, digitalnu i telekomunikacionu, dokazale su da su u stanju da se brzo prilagode ozbiljnim izazovima, izdrže velika opterećenja i nesmetano rade u teškim uslovima“, dodao je on.

  Putin je ranije izjavio da je Rusija uspela da predupredi i ublaži posledice pandemije na ekonomiju i građane. On je takođe rekao da Rusija izlazi iz pandemije virusa korona uvereno i sa minimalnim gubicima i izrazio nadu da će se taj trend nastaviti.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Vladimir Putin, koronavirus, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga