07:42 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  94075
  Pratite nas

  Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je lažnom vešću navode „Njujork tajmsa“ da je ruska vojno-obaveštajna služba umešana u ubistva američkih vojnika u Avganistanu.

  „Ova najobičnija dezinformacija pokazuje niske intelektualne sposobnosti propagandista američke obaveštajne službe koja, umesto da izmisle nešto pouzdanije, izmislili su ovakvu glupost“, navodi se u saopštenju.

  MIP je obratio pažnju da se nešto drugo ne može ni očekivati od američke obaveštajne službe koja je izgubila rat u Avganistanu.

  Diplomate su podsetile na opštepoznate činjenice da su članovi američkih službi umešani u mnoge nezakonite radnje u Avganistanu. Među njima su: trgovina drogom, isplate militantima za prolazak trgovačkih karavana, korupcija i slično. MIP je spreman da produži ovaj spisak.

  „Neće vam se svideti“, naglasili su u spoljnopolitičkom resoru.

  MIP pretpostavlja da u Vašingtonu ne mogu da se pomire sa učešćem Rusije mirovnom procesu u Avganistanu. Pored toga, Amerikanci ne žele da izgube „bočne“ prihode.

  Ranije je američka Republikanska partija optužila Rusiju za sponzorisanje talibana i zatražila da se Moskvi uvedu nove sankcije. Rusija ove optužbe kategorički odbacuje.

  Ranije je „Njujork tajms“ objavio da je izvesna jedinica ruske vojno-obaveštajne službe, navodno, podsticala militante pokreta „Taliban“ da napadaju na međunarodnu koaliciju u Avganistanu.

  Tagovi:
  Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga