17:12 11 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  33526
  Pratite nas

  Ono što je vlast uradila proteklih godina u sferi ekonomije daje nam nadu da ćemo izaći iz nastale situacije sa minimalnim gubicima, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu televiziji „Rusija 1“.

  Ruski lider je podsetio na situaciju u Rusiji tokom devedesetih godina. Prema rečima Putina, državi su tada slali humanitarnu pomoć, ne zbog tektonskih poremećaja ili nekih prirodnih katastrofa, „već kao najsiromašnijoj državi sveta, da ne umre od gladi“. On je primetio da država nije mogla da isplaćuje zarade bez kredita, mesecima nisu primane plate.

  On je naveo da je u periodu 1999-2019. godine BDP zemlje udvostručen.

  „To što smo uradili proteklih godina daje nam nadu da ćemo iz ove situacije izaći dostojno i sa minimalnim gubicima“, rekao je on.

  Po njegovim rečima, ekonomske rezerve Rusije porasle su 50 puta poslednjih godina.

  „Da, treba još puno da uradimo na diversifikaciji ekonomije, ali to se dešava“, rekao je Putin.

  Ipak, najvažniji zadatak u uslovima pandemije virusa korone je očuvanje života građana.

  „Život, zdravlje građana je glavno u svakoj državi. I kod nas, sa našim opširnim teritorijama, sa našim demografskim problemima je to osnovno pitanje. Apsolutni prioritet. Treba da sačuvamo život i zdravlje ljudi, a zatim ćemo rešiti druge probleme. U tu svrhu će se uložiti svi napori“, zaključio je predsednik.
  Tagovi:
  Vladimir Putin, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga