09:29 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 781
  Pratite nas

  Akrobatska grupa „Ruski vitezovi“ dobila je četiri višenamenska lovca SU-35S, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

  „Trenutno je akrobatska grupa ruske vojske u potpunosti opremljena savremenim primercima akrobatske tehnike“, saopštio je vojni resor.

  Resor takođe precizira da su ranije posade „Ruskih vitezova“ prošle prekvalifikaciju za novi tip akrobatske tehnike u Lipecku, na bazi Državnog centra za obuku vazduhoplovnog osoblja i vojnih testiranja ruskog Ministarstva odbrane.

  Prvi put su avioni Su-35S ušli u sastav grupe 'Ruski vitezovi' u novembru 2019. godine. Dve godine pre toga u sastav naoružanja ušli su lovci Su-30SM.

  Akrobatska grupa redovno učestvuje na svim međunarodnim avijacionim sajmovima, na kojima predstavljaju Vazdušno-kosmičke snage Rusije. „Ruski vitezovi“ učestvuju i na brojnim avijacionim događajima, koji se održavaju u različitim regionima Rusije.

  „Ruski vitezovi“, vazduhoplovna grupa pilotske akrobatike Ratnog vazduhoplovstva Rusije.
  © Sputnik / Maxim Blinov
  „Ruski vitezovi“, vazduhoplovna grupa pilotske akrobatike Ratnog vazduhoplovstva Rusije.

  Od 2015. godine su redovni učesnici na Međuarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija“ i Međunarodnim vojnim igrama.

  „Ruski vitezovi“ poslednjih godina dostojanstveno su predstavljali rusku avijaciju u Francuskoj, SAD, Kini, Češkoj, Slovačkoj, Norveškoj, Luksemburgu, Belgiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i brojnim druim zemljama.

  Svetski rekord u istoriji avijacije je oboren 2004. godine, kada su „Ruski vitezovi“ i „Striži“ izveli zajednički let sa devet aviona (pet SU-27 i četiri MiG-29) u formaciji „romb“, kada je prikazan celi spektar akrobatskih figura.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Su-35S, lovci, "Ruski vitezovi"
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga