02:31 13 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 680
  Pratite nas

  Mačak-bloger Mostik, koji je nedavno najavio da napušta „funkciju nadzornika“ Krimskog mosta kako bi se posvetio novinarstvu, zvanično je postao deo novinarskog kolektiva krimskog predstavništva međunarodne novinske agencije „Rusija sevodnja“ u Simferopolju, saopštila je rukovodilac projekata predstavništva Ana Djatlova.

  „Mačak Mostik već se preselio u Simferopolj. Danas mu je prvi zvanični radni dan na poziciji novinara krimskog predstavništva novinske agencije 'Rusija sevodnja'. Naš novi zaposleni već je uspeo da učestvuje na prvom sastanku u njegovom životu. Mostik se profesionalno preorijentisao iz građevinskog radnika u novinara“, rekla je Djatlova.

  Prema njenim rečima, u trenutnim uslovima, kada ljudima nedostaju dobre vesti i nešto neobično, mačje vesti će postati izvor pozitivnosti.

  „Raspravlja se o strategiji i daljem planu mačkovog upravljanja društvenim mrežama. Njegovi pratioci će dobijati izveštaje sa zanimljivih i zabavnih putovanja po Krimu, kao i razne objave o aktuelnim i korisnim temama. Sada svako može da sazna šta je profesija novinara“, rekla je ona.

  Ranije je Mostik najavio da završava „karijeru“ na Krimskom mostu, kao i da će njegovo mesto zauzeti galeb Valerov. Mačak je odlučio da se preseli, pošto je most izgrađen i pušten u saobraćaj.

  Tagovi:
  Rusija sevodnja, krimski most, mačak
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga