02:14 13 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 691
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se dubina krize koju je izazvala pandemija u Rusiji pokazala kao vrlo ozbiljna, a njene negativne posledice – opipljive za građane.

  Prema Putinovim rečima, najvažniji zadatak ekonomske politike zemlje je obnavljanje zaposlenosti.

  „Sada je naš najvažniji zadatak ekonomske politike obnavljanje zaposlenosti, pružanje ljudima mogućnosti da rade, zarađuju, obezbeđuju svoje porodice“, rekao je Putin na sastanku o saveznom budžetu.

  On je naglasio da potpuna obnova tržišta rada mora biti završena 2021. godine.

  Predsednik smatra da je Rusija donela ispravne odluke u borbi protiv virusa korona, mada to nije prošlo bez problema i neuspeha.

  „Očigledno smo postigli ono što smo hteli, ne bez problema i ne bez neuspeha, ali smo ipak postigli, uključujući direktne isplate porodicama sa decom, povećanje nadoknada za nezaposlene, otpisivanje plaćanja poreza, postavljanje dodatnih naloga za preduzeća u ključnim granama industrije i niz drugih mera“, precizirao je predsednik.

  Putin je naglasio da potražnja potrošača već raste za 3,8 odsto i premašuje nivo iz februara pre krize. Svi dosadašnji planovi zemlje u vitalnim sektorima trebalo bi da budu sprovedeni uprkos krizi, zaključio je Putin.

  Tagovi:
  pandemija, Rusija, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga