21:11 24 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1773
  Pratite nas

  Na poligonu Mulino u ruskoj Nižegorodskoj oblasti održavaju se velike vojne vežbe, koje su započele zaglušujućom paljbom raketnih sistema „Grad“. Ruska vojska uvežbava aktivnu odbranu i kontranapad, prenosi televizija „Zvezda“.

  Prema planu vojnih vežbi, tenkovska kolona je naletela na neprijatelja sa kojim se sukobila i počela da se povlači prema prvoj liniji odbrane. Motorizovana pešadija je otvorila vatru koristeći protivtenkovske navođene rakete i streljačko oružje, a zatim se povukla na drugu liniju odbrane.

  U vežbama je učestvovalo oko 1.500 vojnika i stotine jedinica oklopne i specijalne tehnike, između ostalog i haubice „Msta B“. Ulogu protivnika igrale su pokretne mete i oprema.

  Motorizovana pešadija, opremljena tenkovima i artiljerijom, a tokom vežbi su se oslanjali na iskustvo u savremenim oružanim sukobima.

  Mladi oficiri su položili ispit na terenu, tokom koga su vežbali da samostalno donose odluke i organizuju interakciju sa drugim rodovima vojske.

  Nakon ovih vežbi, za mesec dana će najbolji oficiri zajedno sa svojim jedinicama učestvovati na međunarodnom takmičenju „Armija 2020“.

  Vojni poligon Mulino je najveći u Istočnoj Evropi.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  raketni lanser, Rusija, vojne vežbe
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga