01:52 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1357
  Pratite nas

  Naoružani doseljenici iz Jermenije organizovali su napad u moskovskom restoranu „1001 noć“, izjavio je potpredsednik Saveza Azerbejdžanaca Rusije Elunur Gusejnov za televiziju „360“. U toku iste noći, Azerbejdžanci su zaustavljali automobile sa jermenskim tablicama i tukli vlasnike.

  „Restoran ‘1001 noć’ pripada Azerbejdžancu. Otprilike petnaestak Jermena napalo je jednog Azerbejdžanca“, rekao je Gusejnov.

  Prema njegovim rečima, napadači su tukli i prodavca voća, razbijajući lubenice i dinje o njegovu glavu.

  Na ulicama ruske prestonice Azerbejdžanci su u toku noći tražili automobile sa jermenskim tablicama, zaustavljali ih, lupali vozila i udarali njihove vlasnike.

  Predstavnik Saveza Jermena Rusije David Tonojan rekao je da je njegov prijatelj uboden nožem u tuči, ali nije otkrio detalje i pozvao je svoje sunarodnike da ne podležu panici i histeriji.

  Nakon masovne tuče na jugostoku Moskve privedeno je 13 osoba.

  Jerevan: Baku pokušava da nemire prebaci na teritoriju Rusije

  Azerbejdžanska strana „pokušava da prebaci napetu situaciju sa jermensko-azerbejdžanske granice na teritoriju Rusije i stvori sukob između zajednice dva naroda“, navedeno je u saopštenju ambasade Jermenije u Moskvi.

  „To se naročito dešava na trgovinsko-ekonomskim platformama Moskve i drugim gradovima Rusije, koji su na neki način povezani sa vlastima Azerbejdžana“, navedeno je u dokumentu.

  Jermenska ambasada je saopštila da su postupci azerbejdžanske strane „namerni“.

  „Svrha ovih provokacija je da potkopa temelje međunacionalne harmonije u Rusiji, doprinese rastu tenzija u multinacionalnom društvu i stvori presedane za konfliktne situacije u zemlji“, navedeno je u saopštenju.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Jermenija, Azerbejdžan, masovna tuča, restoran
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga